top of page

MUOVI VOI OLLA MAHTAVAA!

Companies

YRITYKSET

Edistetään tervettä kiertotaloutta!

Yrityksiltä vaaditaan entistä kestävämpää toimintaa. Tämä ulottuu myös jätehuollon toteuttamiseen ja kiertotalouden edistämiseen. 

Uudistetun jätelain mukainen jätteiden erilliskeräysvelvoite on asuinkiinteistöjen lisäksi ulotettu myös jätteitä tuottaviin yrityksiin. Jatkossa erityisesti pakkausmateriaalit, kuten muovi, pitää lajitella, jos jätettä kertyy tiettyjä kilomääriä enemmän.  

Erilliskeräysvelvoite on sidottu syntyvän jätteen määrään viikossa. 

Yrityksen, jossa esim. pakkausmuovijätettä syntyy viikossa enemmän kuin 5 kg, tulee järjestää sen erilliskeräys kiinteistöltä.

Yritykset tuottavat usein suuria määriä yhtä tai muutamaa muovityyppiä. Nämä on paljon helpompi kierrättää kuin sekalaiset muovipakkaukset. Puhtaat pakkausmuovit voidaan helposti kierrättää. Puhdas, korkealaatuinen muovipakkausjäte voi olla erinomainen uusioraaka-aine. 

 

Enercet jätepuristimien käyttäminen tarkoittaa yrityksille säästöä jätehuollon kustannuksissa. Enercet jätepuristin lisää jäteastioiden käytön tehokkuutta  50- 70 %, mikä tarkoittaa pidempiä jäteastioiden tyhjennysvälejä, mikä puolestaan vaikuttaa suoraan yritysten maksamiin jätehuoltokustannuksiin. 

 

Jätehuollon tehokas toteuttaminen on myös osoitus vastuullisesta toiminnasta. Yrityksen ei kannata maksaa vajaan jäteastian tyhjennyksestä.

KAUPPA

Cafe Counter
Germinated Plant
ENERCET (8).png

Pauliina Pirkola +358 40 153 8174

pauliina@enercet.fi

Ari Meuronen +358 400 287 240

ari@enercet.fi

Sammonkatu 12, 50130 Mikkeli, Suomi

EN-Funded by the EU-POS.jpg
bottom of page